top of page

Over ons

logo MCZ cirkel header.png
PVG-20171123-0010.jpg

Jules Verschure

Als mensenmens in hart en nieren vind ik het leuk om kinderen, jongeren, volwassenen en ook ouderen kennis te laten maken met muziek maken. Het stimuleren en motiveren van mensen om bij te dragen een hun ontwikkeling en groei naar ieder zijn eigen niveau. En dat alles met de nodige dosis vrolijkheid en humor.

Foto gemaakt door Patrick van Gemert, Zutphens Persbureau

Mijn naam is Jules Verschure en ik geef al weer heel wat jaren les in diverse blaasinstrumenten. Vanaf mijn 6de jaar blaas ik al trompet. Gestart met les op de lokale muziekschool en daarna ook bij een orkest. Toen ik 15 was ben ik overgestapt naar trombone en bariton. Al tijdens mijn studie (docent) gaf ik muziekles. De jaren die na de studie volgden heb ik verschillende leidinggevende banen gehad. Binnen mijn werkzame leven is het stimuleren en motiveren van mensen en kinderen. 

In 2012 ben ik kleintje Spul(t) gestart onder ‘de vleugels van’ Dweilorkest ‘t Spul(t). Dit is uitgegroeid tot een volwaardig jeugdorkest met 36 jeugdleden van 8 t/ 15 jaar wat zelfstandig optreedt. Naast de orkestleden voor kleintje Spul(t) geef ik wekelijks ongeveer 35 muzieklessen (individueel of aan 2 muzikanten) aan kinderen/jongeren en volwassenen. Op dit moment op de blaasinstrumenten, waaronder trombone, trompet, bariton, sousafoon en saxofoon. Je bent welkom in mijn leslocatie in Zutphen! Wij kennen niet veel verplichtingen. Met behulp van een vooraf gekochte strippenkaart bepaal jezelf hoe vaak en wanneer je komt.

Het is je vast al duidelijk: muziek maken, muzieklessen geven, met plezier is een belangrijk deel van mijn leven. Ik zou niets anders willen!!!

Bekroning op het werk:

IMG_8246 (1).PNG

Gelderse Bokaal 2017 voor Jules Verschure

Jan Willem Wiggers reikte op 1 december de Gelderse Bokaal 2017 uit aan Jules Verschure. Deze onderscheiding kreeg hij voor zijn verdiensten voor jeugddweilorkest Kleintje Spul(t) uit Zutphen.

Ede, 1 december 2017

De Gelderse Bokaal 
De Gelderse Bokaal wordt elk oneven jaar toegekend aan iemand die zich bijzonder heeft ingezet voor cultuur of natuur in Gelderland. Naast de speciaal ontworpen Gelderse Bokaal, bestaat de prijs uit een geldbedrag van € 5.000 voor een project op het werkterrein van het Cultuurfonds. Dit jaar werd de prijswinnaar gezocht tussen mensen die zich hebben onderscheiden in de Gelderse muziekwereld van Hafabra (Harmonie, Fanfare en Brassbands) en koren. Belangrijke criteria voor de Gelderse Bokaal 2017 waren een grote persoonlijke inzet en bevlogenheid, inspirerend zijn voor anderen, katalyserend werken voor gewenste ontwikkelingen en dat de activiteiten een regionale uitstraling hebben.

Drie genomineerden
De jury heeft eerder in het jaar laten weten dat er uit een lijst van 16 voordrachten vanuit het veld drie mensen werden genomineerd voor deze onderscheiding: Joop van Hierden van Harmonie Orkest Brummen, Karin Rheiter van Harmonie Tarcisius uit Nijmegen en Jules Verschure van jeugddweilorkest Kleintje Spul(t) uit Zutphen.

 

De winnaar
Jules Verschure is medeoprichter van dweilorkest ’t Spul(t) in Zutphen waar hij sinds 1997 meerdere bestuursfuncties vervulde. Ook is hij oprichter en muzikaal leider van het jeugddweilorkest Kleintje Spul(t). Jules geeft muziekles en arrangeert alle muziekpartijen. Een opvallend aspect is dat hij de muzikanten uitdaagt uit het hoofd te spelen. Door middel van een instrumentencarrousel leren kinderen meerdere instrumenten kennen.  De jury heeft grote bewondering voor de persoonlijke inzet en bevlogenheid van Jules en zijn inspirerende manier van werken.

 

De Bokaal
De bokaal wordt iedere twee jaar ontworpen door weer een andere Gelderse kunstenaar. Dit keer is het ontwerp van Léon Mommersteeg. Het ontwerp van de bokaal is geïnspireerd op de harmonie/fanfarewereld, de (jeugd)orkesten en het lesgeven/inspireren en anderzijds een bokaal als trofee van verdienste, een ‘loftrompet’. Het is een trofee die de ontvanger toe speelt.

 

De jury
De jury van de Geld
erse Bokaal 2017 bestaat uit Dick Chargois,  Koen van der Mark, bestuursleden van het Prins Bernhard Cultuurfonds in Gelderland, Arend Nijhuis, adviseur bij Cultuurmij Oost en ambtelijk secretaris Wendelien Kuit.

Jules Koninklijke onderscheiden  

Op zaterdag 12 november 2022 ontving de heer Jules Verschure uit Zutphen een Koninklijke onderscheiding uit handen van zijn broer en locoburgemeester van de gemeente Zutphen Rick Verschure.  Jules Verschure kreeg de onderscheiding Lid in De Orde van Oranje-Nassau. Hij is de drijvende kracht achter het Zutphense Dweilorkest ’t Spul(t) en dan met name van de jeugdafdeling kleintje Spul(t). 

 

Locoburgemeester Rick Verschure benoemde in zijn toespraak eerst de bijzonder mooie samenloop dat hij zijn eigen broer mocht toespreken bij deze speciale gelegenheid. Jules Verschure heeft zich jarenlang ingezet voor ’t Spul(t) en doet dat nog steeds. Het is dankzij de visie en ideeën van de heer Verschure dat ’t Spul(t) zo’n goede jeugdafdeling heeft met het kleintje Spul(t) en dat het gehele orkest nu tachtig leden telt. Met een eigen ontwikkelde muziekmethode maakt Verschure muziek toegankelijk voor iedereen. Daarnaast heeft hij zich als vrijwilliger ingezet voor voetbalvereniging AZC en Rotaryclub RIO aan de IJssel. 

Vanwege gezondheidsredenen moet de heer Jules Verschure een stapje terugdoen in zijn vrijwilligerswerk. Hij wil het lesgeven aan de kinderen van kleintje Spul(t) nog zolang mogelijk volhouden en dat doet hij met veel passie en enthousiasme. 

De heer Jules Verschure ontving de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau tijdens de aftrap van het jubileumjaar ter ere van het 25-jarig bestaan van Dweilorkest ’t Spul(t). 

Film gemaakt door:

Exvp, Hanzestraat 27, 7006 RH, Doetinchem

logo MCZ cirkel header.png

Muzieklessen voor iedereen!

Neem contact met ons op 

via e-mail of Whatsapp.

info@muziekcentrumzutphen.nl

Whatsapp: +31641657485

©SitesSeeing, Muziekcentrumzutphen

  • Instagram
bottom of page