top of page

Instrumenten

Op dit moment worden er lessen aangeboden op diverse blaasinstrumenten, die ook door kinderen goed bespeelbaar zijn. Wij verstrekken in het eerste jaar van de lessen de muziekinstrumenten in bruikleen, waarna overname van het instrument mogelijk is.

csm_sidebar-gratis-proefles_e7a5c2d22e.j
logo MCZ cirkel header.png
MCZutphen_webontwerp_2-3[1].jpg

Saxofoon

De saxofoon wordt niet tot de koperblazers gerekend, maar zoals alle riet-blaasinstrumenten tot de houtblazers. Saxofoons worden van het mondstuk naar het bekeruiteinde toe breder. Het riet begint te trillen bij het blazen, zo ontstaat het geluid dat daarna door het andere deel van het instrument gaat. Vanaf 8 jaar geven wij saxofoonlessen.

MCZutphen_webontwerp_2-3[1].jpg

Trombone

De Trombone is een swingend blaasinstrument met een prachtige warme klank. Door te schuiven naar de juiste posities ontstaan de juiste tonen. Dat maakt de trombone tot een uitdagend instrument met een iets hogere moeilijkheidsgraad. Vanaf de leeftijd van 8 jaar geven wij trombonelessen en hebben hiervoor ook Pbones beschikbaar.

trompet close-up

Trompet

De trompet is een blaasinstrument van de familie der koperblazers, waarbij het geluid ontstaat doordat de lippen die tegen het mondstuk geplaatst worden, met de adem in trilling worden gebracht. Deze blaastechniek geldt ook voor de bariton, trombone en sousafoon. Vanaf de leeftijd van 8 jaar geven wij trompetlessen. En dat kan ook op een lichte kunststof trompet!

bariton 2.jpg

Bariton

De Bariton is een blaasinstrument met een mooie lage klank die vaak een tegenmelodie heeft bij samenspel en daardoor een uitdagend instrument is. Vanaf de leeftijd van 8 jaar geven wij baritonlessen. De bariton is er in diverse maten.

MCZutphen_webontwerp_2-3[1].jpg

Sousafoon

De Sousafoon is het grootste blaasinstrument waarin wij les geven. Een instrument wat de basis baspartij speelt bij samenspel, en daarmee een belangrijk onderdeel is in een orkest. Vanaf een jaar of 15 is het mogelijk om de sousafoon te leren spelen. Dit kan ook heel goed een overstap zijn van de trompet of de bariton.

logo MCZ cirkel header.png

Muzieklessen voor iedereen!

Neem contact met ons op 

via e-mail of Whatsapp.

info@muziekcentrumzutphen.nl

Whatsapp: +31641657485

©SitesSeeing, Muziekcentrumzutphen

  • Instagram
bottom of page